“We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste”

Eerlijk, persoonlijk en to the point. Dat was de eerste indruk die Mustafa Kandouli van Flexwise kreeg. Als vakgroepmanager mocht hij een aantal jaar geleden de vakgroep Ruimtelijke Ordening opzetten. “Een prachtige uitdaging, waarin ik een steentje mag bijdragen aan iemands carrière.”

“Wat mij opviel, was dat André van Flexwise mijn LinkedIn profiel heel gedetailleerd had bekeken. Daarnaast schreef hij dat ik de nieuwe vakgroep Ruimtelijke Ordening mocht op- en uitbouwen. Ik had zelf ook graag in de ruimtelijke ordening willen werken. Door de bouw van huizen of de aanleg van wegen ben je dienstbaar aan mensen. Dat vind ik mooi.” 

Ik wil iets betekenen voor mensen

Dienstbaar zijn is de rode draad in de loopbaan van Mustafa. “Of ik nu een vacaturesite opzet of de facturatieprocessen voor bedrijven verbeter, ik wil graag iets betekenen voor mensen. Als ik dat kan combineren met ondernemen, dan zit ik op mijn plek. Een vakgroep opzetten was voor mij ondernemen binnen een onderneming. Daarbij kreeg ik alle vertrouwen van André en Joost van Flexwise.” 

Tijdens het tweede kennismakingsgesprek met Rik, vakgroepmanager Bouw en woningtoezicht, schoof Mustafa aan bij de lunch op kantoor. “Ik kwam netjes gekleed naar de afspraak, was gezond gespannen en toen viel ik midden in de grappen en grollen aan de lunchtafel. Bij Flexwise wordt hard gewerkt, maar er is altijd ruimte voor humor. Dat is een sfeer die goed bij me past.”

Professionaliteit

Daarnaast vindt Mustafa professionaliteit belangrijk. “Dat zei ik ook tijdens het gesprek met André. Toen gaf hij aan: bij ons draait wel alles om de mensen. Dat zie je terug in de manier waarop we met elkaar omgaan. De gesprekken die we voeren zijn heel persoonlijk. Ik zei meteen: dat is voor mij ook professionaliteit, maar dan in het persoonlijke contact.”  

“We zijn altijd gericht op het welzijn van onze collega’s”

“We zijn altijd gericht op het welzijn van onze collega’s”, vertelt Mustafa. “Dat voeren we door in de kleinste dingen. Het wagenpark hadden we bijvoorbeeld gemakkelijk kunnen uitbesteden, maar de manier waarop Joost deze dienst oppakt heeft zo’n meerwaarde. Hij helpt collega’s echt bij het maken van een keuze. En Joost vraagt altijd meerdere offertes op, zodat collega’s nooit te veel betalen voor hun auto. In die aanpak voel ik me echt verbonden met Flexwise.” 

“We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste. En we werken met senior vakspecialisten. Als we onze collega’s op pad sturen, dan hoef ik me nooit zorgen te maken over hun kennis en de kwaliteit van hun werk. Laatst belde een teamleider van een gemeente met de vraag: ‘Heb je een tweede Annelien voor mij?’ Het werd een Ronald, maar ook met hem zijn ze weer heel tevreden.” 

Met iedereen echt contact

De persoonlijke aandacht behouden, ziet Mustafa nu als mooie uitdaging in zijn werk. “Nu kunnen we met iedereen nog echt contact hebben en dat vinden we belangrijk. Natuurlijk verschilt het contact per persoon. Met sommigen app ik dagelijks even en met anderen heb ik wekelijks contact. Ik spreek iedere collega eens in de 10 à 12 weken tijdens een lunch. Iedereen heeft andere behoeften en daar sluit ik bij aan.”

“Twee collega’s leerden elkaar via Flexwise kennen en vroegen mij als getuige bij hun huwelijk”

Binnenkort is Mustafa getuige bij het huwelijk van twee collega’s binnen zijn vakgroep. “Zij leerden elkaar via Flexwise kennen en vroegen mij als getuige bij hun huwelijk. Het is bijzonder wat collega’s met me delen. Als ze klussen, krijg ik een rondleiding door het huis. Laatst toonde een collega waar zijn toekomstige huis wordt gebouwd. Hij vertelde over zijn bouwplannen. Het maakt mij dan oprecht gelukkig om te zien hoe hij zijn toekomst voor zich ziet.” 

Sociale vakspecialisten

Mustafa is blij met de sociale vakspecialisten uit zijn team. “Twee jaar geleden hadden we een barbecue waar een collega – die pas een maand bij ons werkte – zei: ‘Jongens, bedankt voor vandaag. Het voelt alsof ik hier al jaren werk.’ Dat is wat we willen bereiken bij Flexwise: dat iedereen zich thuis voelt. We kijken niet naar leeftijd, geslacht of uiterlijk. Onze jongste collega is 32, de oudste is 63. Ze zoeken elkaar op en dan is er harmonie. Daar ben ik onwijs trots op.”  

Alles in samenspraak

Diezelfde harmonie is er ook tussen de vakgroepmanagers. “We doen veel in samenspraak en kunnen altijd op elkaar terugvallen. Laatst nam ik voor het eerst afscheid van een collega. Dus ik vroeg de andere vakgroepmanagers: wat zouden jullie geven als afscheidscadeau? ‘Maak het persoonlijk. Waar is hij mee bezig?’, was hun reactie. Mijn collega is een groot fan van Formule 1 coureur Hamilton, dus kocht ik een polo van Hamilton. En die heb ik ingelijst. Hij was er zo blij mee. Bij zijn afscheid zei ik: ‘Mocht je nieuwe baan toch niet leuk zijn, wees welkom om weer thuis te komen.”  

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Mustafa Kandouli, vakgroepmanager Ruimtelijke ordening.

Mustafa Kandouli

Ruimtelijke ordening