“Ik voel me gewaardeerd”

“Werk je op dit moment in de ruimtelijke ordening, dan ben je haast zeldzamer dan de dieren op de rode lijst van de wet Natuurbescherming. Het persoonlijke contact met Mustafa van Flexwise sprong eruit, omdat hij oprecht overkwam”, vertelt Antoine Mahler. Inmiddels werkt hij al drie jaar als senior adviseur ruimtelijke ordening bij Flexwise.

“Werk je in de ruimtelijke ordening, dan word je bedolven onder de LinkedIn verzoeken van detacheringsbureaus. Vooral het telefoontje met Mustafa van Flexwise sprong eruit. Hij kwam heel oprecht over en dat kende ik niet van andere bureaus. Het kennismakingsgesprek met Mustafa en André was heel prettig, omdat het geen standaard sollicitatiegesprek was. Ik werkte al 12 jaar bij dezelfde gemeente, dus ik stond wel open voor iets anders. En detachering is interessant voor mij, omdat je je kunt concentreren op je vak en niet belast bent met organisatorisch ‘gedoe’”, vertelt Antoine.

Digitalisering

Al meer dan twintig jaar ontwikkelt Antoine bestemmingsplannen voor gemeenten. Bij de gemeente Hengelo specialiseerde hij zich in de digitalisering van bestemmingsplannen. “Ik was toen voorzitter van een gebruikersgroep van het IT-bedrijf, dat hiervoor software ontwikkelde. Toen ik vertelde dat ik naar Flexwise ging, vroeg het bedrijf of ik een dag in de week bij hen wilde werken. Zodat zij beter inzicht kregen in hoe klanten met hun software werken. Ik heb dat meer dan een jaar gedaan.”

“De gemeente vroeg iedere keer weer om verlenging van mijn contract”

Daarnaast werkte Antoine via Flexwise voor de gemeente Oost Gelre (een fusiegemeente van Lichtenvoorde en Groenlo). “Ik heb er bijna drie jaar gewerkt. Steeds opnieuw vroegen ze om verlenging van mijn contract. Ze waren daar als kleine gemeente onder andere blij met mij, omdat ik me binnen Hengelo heb gespecialiseerd in de digitalisering binnen de ruimtelijke ordening. Bij veel gemeenten is de digitalisering afhankelijk van de toevalstreffer of je een collega hebt met affiniteit met het onderwerp. Zeker bij kleinere gemeentes is de kans op zo’n toevalstreffer kleiner.”

“De overstap van een middelgrote gemeente als Hengelo naar een kleine gemeente was voor mij wel een overgang”, vindt Antoine. “Bij kleine gemeentes zijn ruimtelijke ordenaars vaak generalisten en ben je voor de consequenties van bijvoorbeeld de Wet Stikstofreductie en natuurverbetering afhankelijk van de conclusies van de omgevingsdienst. In Hengelo vond je die kennis bij je collega’s van het team Milieu. Dat maakt de communicatie gemakkelijker”, vertelt Antoine.

Voor ieder onderwerp een specialist

Sinds kort werkt Antoine weer voor een grote gemeente, Enschede. “Het voordeel daarvan is dat je voor ieder onderwerp een specialist in huis hebt. Je kunt dan gemakkelijk klankborden als je tegen een probleem aanloopt. Ook zijn de projecten groter. Nu heb ik onder andere een plan voor 700-800 huizen onder mijn hoede. In Oost Gelre hadden we plannen voor 8 woningen. Als je bij een kleinere gemeente werkt, is de expertise van je collega’s bij Flexwise een meerwaarde. Je volgt cursussen die Flexwise aanbiedt, zoals over Stikstofdepositie en de Wet natuurbescherming. Daar heb je echt wat aan. En je ziet meteen je collega’s. Dat is fijn.”

“De mannen kijken niet naar je probleem, maar vragen: hoe kunnen we het oplossen?”

Bijzonder aan Flexwise is de persoonlijke aandacht voor de collega’s, vindt Antoine. “In 2019 moest ik door persoonlijke omstandigheden meer vakantiedagen opnemen dan waar ik recht op had. Bij de gemeente had je hiervoor een Individueel Keuze Budget, maar dat kennen bedrijven als Flexwise niet. Ik ging in die tijd dus snel door mijn vrije dagen heen. Ik heb er toen met Joost van Flexwise over gepraat en die legde me gelijk een paar opties voor. Ik koos ervoor mijn urenbonus te gebruiken ter compensatie van de vrije dagen. Wat ik bijzonder vond en ontzettend waardeer, is dat de mannen van Flexwise niet kijken naar je probleem, maar uitsluitend naar de vraag: hoe kunnen we het probleem voor je oplossen? Daardoor voel je je erg gewaardeerd. Je bent geen nummer voor het bedrijf, maar een collega. Dat heb ik bij concurrenten wel anders meegemaakt.”

Wandelen met een broodje in de hand

De persoonlijke aandacht ervaart Antoine ook in de voortgangsgesprekken die hij regelmatig heeft met Mustafa. “Sowieso appen we regelmatig. Maar zelfs toen heel Nederland in de coronaperiode dichtging, kwam Mustafa naar Enschede om samen een uurtje te wandelen met een broodje in de hand. Daarvoor moest hij 5 uur autorijden. Ik verklaarde hem voor de grap voor gek, dat hij voor een wandeling en een broodje zo lang wilde rijden, maar ik voelde me natuurlijk ontzettend gewaardeerd. Toen ik zelf corona had, belde hij niet om te vragen wanneer ik weer kon werken, maar vroeg alleen hoe het nu met me ging. Zijn boodschap was juist: ‘rust maar goed uit’. Daardoor voel ik me thuis bij Flexwise. Je wordt er gewaardeerd.”

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Mustafa Kandouli, vakgroepmanager Ruimtelijke ordening.

Mustafa Kandouli

Ruimtelijke ordening