We praten slechts een kwartiertje over werk

Het kennismakingsgesprek met André en Rik van Flexwise vond plaats aan de keukentafel van Arjen den Breejen, senior casemanager wabo. “We liepen al snel naar de koi karpers in mijn tuin, want Rik is ook helemaal gek van vissen.”

“Altijd kijken naar wat er wel mogelijk is”

Het is typerend voor Flexwise, een kennismaking aan de keukentafel. “Ze komen altijd naar je toe en jij mag aangeven waar je elkaar wilt ontmoeten. Thuis of in een restaurant. Als het voor jou maar gemakkelijk te bereiken en prettig is”, vertelt Arjen den Breejen, momenteel werkzaam bij de gemeente Haarlem.

Zekerheid

Toen André hem belde, werkte Arjen den Breejen bij een gemeente waar hij uitsluitend vergunningen verleende. “Er waren geen doorgroeimogelijkheden. Ik stond dus wel open voor iets anders. Maar ik heb altijd gezegd: ik ga niet de detachering in. Dan heb je geen zekerheid. Het verhaal van Flexwise was zo goed, dat mijn vrouw zei: doe het, dan kan ik minder gaan werken. Bij Flexwise krijg je naast je vaste aanstelling echt een mooi aanbod. Ik ben erin gedoken en ik heb er geen moment spijt van gehad.”

“Ik wil op tijd thuis zijn voor mijn drie meisjes”

Hij voelt zich gewaardeerd, antwoordt Arjen als ik hem vraag naar de reden waarom hij graag bij Flexwise werkt. “Ze houden in alles rekening met wat voor mij belangrijk is. Zo wil ik graag op tijd thuis zijn voor mijn drie meisjes van 11, 9 en bijna 2 jaar. Dan kan ik – voordat ze naar bed gaan – nog tijd met hen doorbrengen. Een reistijd van drie kwartier is voor mij dus de max. Ook omdat ik negen uur per dag werk. Ik begin om 7 uur en ben om half 5 klaar met werken. Toen de jongste werd geboren, kwamen Rik en André 2,5 uur op kraamvisite. Die persoonlijke aandacht is echt top.”

Oprechte aandacht

Tijdens de tweemaandelijkse lunch met vakgroepmanager Rik ervaart Arjen ook die oprechte aandacht. “Om eerlijk te zijn, praten we vaak maar een kwartiertje over werk. De rest van de tijd hebben we het over het leven. Toen de coronatijd net begonnen was, vroeg Rik bijvoorbeeld hoe ik als christen de pandemie beleef. Tijdens zo’n gesprek ervaar ik respect en interesse, waardoor ik ook meer deel. Zo leer je elkaar goed kennen en bouw je een band op.”

“Altijd kijken naar wat er wel mogelijk is”

In zijn werk heeft Arjen aan beide kanten van de tafel gezeten. “Als adviseur bij een architectenbureau baalde ik als de gemeente mijn aanvraag afwees. Terwijl ik nu degene ben die aanvragen beoordeelt. Ik weet dus hoe belangrijk het is om met burgers en architecten in gesprek te gaan. En altijd te kijken naar wat er wel mogelijk is. Door mijn werkervaring kan ik burgers al op voorhand adviseren. ‘Als je nou dit kleine ding aanpast, dan denk ik dat de aanvraag snel wordt goedgekeurd.’ En dat is dan ook zo. Ik spreek door mijn brede werkervaring ‘meerdere talen’ en dat is in mijn werk heel handig.”

Flexwise is op de achtergrond altijd aanwezig

Sinds Arjen onderdeel van Flexwise is, werkt hij al meer dan 2,5 jaar bij de gemeente Haarlem. “Niet alleen als casemanager Wabo, maar ook als plantoelichter voor de welstandscommissie. Bij de gemeente Haarlem heb ik mijn directe collega’s, maar Flexwise is op de achtergrond altijd aanwezig. Ze zijn onwijs goed voor me.” 

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Rik van der Helm, vakgroepmanager Bouw- en woningtoezicht.

Rik van der Helm

Bouw- en woningtoezicht