“Ik werk graag op een plek waar ik dingen kan verbeteren”

In een strandtent in Katwijk leerde senior planeconoom Armand van Geijlswijk André en Mustafa van Flexwise kennen. “Aan het eind van het gesprek boden ze me gelijk een vast contract aan. Ik dacht: wat is dit voor gekkigheid?”

Toen André Armand via LinkedIn een berichtje stuurde, werkte hij al 16,5 jaar als planeconoom bij de gemeente Katwijk. “Het bericht was zo persoonlijk, dat ik hem wel wilde leren kennen. Ik ging nog iedere dag met plezier naar mijn werk in Katwijk, dus het aanbod van Flexwise moest in alle opzichten beter zijn. Dat was het ook. Een goed salaris, uitdagend werk, leuke collega’s, een leaseauto en een leuke, informele club mensen.”

Niet bepaald een jobhopper

Wel vroeg Armand om een weekend bedenktijd. “Het ging ineens zo snel allemaal. Ik vroeg me af of het wel bij mij zou passen om iedere 1 á 2 jaar weer bij een andere werkgever te werken. Dan moet je weer helemaal opnieuw kennismaken. Ik ben nou niet bepaald een jobhopper geweest, maar ik wist wel dat ik het zou kunnen. En het kon ook interessant en leuk zijn. En dat is gelukkig ook gebleken.”

“Het grappige is dat ik met alle gemeenten nog contact heb”

Inmiddels werkt Armand ruim twee jaar voor Flexwise. “Het grappige is dat ik met alle gemeenten nog contact heb. De eerste 2 jaar werkte ik voor de gemeente Amstelveen. Daarna voor de gemeente Vlaardingen, maar ik bleef structureel een paar uur per week voor Amstelveen werken. Ik werk zelfs af en toe nog een paar uur voor Katwijk. Dat doe ik op de zaterdag of ‘s avonds. Ik vind het leuk om hen te blijven helpen als dat nodig is. Ik zal nooit zeggen: mijn contract zit erop, succes ermee.”

“Ik werk graag op plekken waar ik dingen kan verbeteren”, vertelt Armand. “Dat begon al in mijn eerste baan bij de gemeente Valkenburg, die is opgegaan in de gemeente Katwijk. Een half jaar na die fusie kwam mijn leidinggevende naar me toe met de vraag of ik planeconoom wilde worden. Ik ben de opleiding gaan volgen en in het begin zijn we samen met een extern bureau vanuit het niets gaan bouwen: beleid, rapportagevormen ontwikkelen, et cetera. Al snel daarna deden we dit zelfstandig. We hebben een Meerjaren Perspectief Grondexploitaties opgesteld, waar Deloitte haar klanten nog weleens naar verwijst. Dat vind ik leuk.”

Duizenden woningen bouwen zonder subsidie

En dat bouwen kan hij in Vlaardingen ook weer doen. “Er ligt een enorme ambitie in de Rivierzone, waar de gemeente een paar duizend woningen wil realiseren. Dat is veel voor de schaal van een gemeente als Vlaardingen. Ze hadden hiervoor geld aangevraagd bij het Rijk, maar helaas heeft de gemeente de Woningbouwimpuls niet gekregen. De gemeente Vlaardingen laat het daar dan niet bij zitten, maar probeert het project alsnog rond te krijgen met een nieuwe subsidieaanvraag.”

“Ik rij liever 40 minuten extra naar een opdrachtgever met een leuke uitdaging”

Armand koos bewust voor een gemeente waar nog niet alles is uit gekristalliseerd. “Dat is precies wat ik leuk vind, want dan kun je zaken verbeteren. Je voegt dan echt iets toe. Planeconomie is nog jong binnen de gemeente Vlaardingen, dus er moeten nog allerlei werkprocessen worden ontwikkeld en ingevoerd. Toen ik bij de gemeente op gesprek ging, lag er een ander aanbod van een gemeente dichterbij huis. Maar ik rij liever 40 minuten extra naar een opdrachtgever met een leuke uitdaging. En die keuze laat Mustafa echt bij mij.”

Het contact met zijn vakgroepmanager Mustafa vindt Armand heel prettig. “Regelmatig lunchen we samen en soms gaat het ook een beetje over werk. Mustafa vraagt steevast: ‘Kunnen wij nog iets voor jou doen, zodat jij je werk beter kunt doen?’ Maar de meeste tijd praten we over andere dingen, zoals de verkiezingen in de VS, de coronamaatregelen of over mijn kinderen en stiefkinderen. Maar ook over de familie van Mustafa. En ben ik jarig, dan krijg ik ’s ochtends meteen een appje van Mustafa: gefeliciteerd! En staan er even later een bloemetje en cadeautje voor de deur.”

Flexwise is professioneel en amicaal

De sfeer binnen Flexwise omschrijft Armand als “professioneel en amicaal”. “Het contact met André, de directeur, en Mustafa is heel vriendelijk. En Joost is al net zo nog amicaal. Toen ik een leaseauto mocht uitzoeken, zei hij: laat mij de offertes maar opvragen. Anders heb ik niks meer te doen. Het is zo’n fijne club mensen, daar doe je graag wat voor terug. Zoals dit interview geven. De werkgever die me hier weg wil krijgen, moet met een nóg beter aanbod komen. Dat zie ik eerlijk gezegd niet gebeuren.”

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Mustafa Kandouli, vakgroepmanager Ruimtelijke ordening.

Mustafa Kandouli

Ruimtelijke ordening