“Als ik ooit wegga, zal het niet aan Flexwise liggen”

“Kort na onze kennismaking ging ik op huwelijksreis, dus ik moest snel beslissen. Maar André van Flexwise was open, eerlijk en duidelijk, dus ik was er snel uit.” Inmiddels werkt David Visscher ruim 2 jaar als vergunningverlener WABO voor Flexwise.

“Geen vraag is te gek”, zegt David als ik hem vraag wat hem zo aanspreekt aan Flexwise. “Ik vertrek binnenkort voor drie maanden naar Senegal, waar ik samen met mijn vrouw als vrijwilliger op een ziekenhuisboot van Mercy Ships ga werken. Mijn vrouw is verpleegkundige in het Erasmus Mc en dit willen we heel graag doen. Toen ik aan de mannen van Flexwise vroeg of dit kon, was hun eerste reactie: ‘Gaaf man, moet je doen. Dan kom je daarna gewoon weer terug.’ Bij een ander bureau was dit een lastiger verhaal geweest.”

Je kunt alles vragen

Het beeld dat hij tijdens het sollicitatiegesprek van Flexwise kreeg, blijkt tot nu toe helemaal te kloppen, stelt David. “Ik kon toen al alles vragen. Zo wilde ik weten of ze een fietsplan hadden. Ik woon namelijk in Rotterdam-Noord en ging werken bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid in Dordrecht. Dat doe ik liever met de fiets dan met de auto. Joost reageerde meteen: “Dat zoeken we uit en we komen erop terug. En dat doen ze vervolgens ook.”

“Tijdens de lockdown liep ik met Rik een rondje rond de Kralingse plas in Rotterdam”

Volgens David is Flexwise heel laagdrempelig. “Ook tijdens de lockdown haalde ik met mijn vakgroepmanager Rik lekker een broodje en liepen we een rondje rondom de Kralingse Plas in Rotterdam. Je kunt de mannen op kantoor altijd bellen. En ze zijn heel transparant over opdrachten. Daarnaast denken ze mee over dingen waar je zelf niet altijd over nadenkt. Ze pushen me bijvoorbeeld om opleidingen te doen en denken hierin proactief mee. Zo heb ik de opleiding tot adviseur Omgevingsrecht gevolgd. Als ik in juni terugkom, wil ik me verder verdiepen in de Omgevingswet.”

David houdt van klantgericht werken. “Laatst had ik een gezin blij aan de telefoon, omdat ze een vrijstaande woning kunnen bouwen. Dan ben ik ook blij. Soms dienen mensen plannen in, waarvan ik al weet: zo komt het niet door de procedure. In zo’n geval bel ik de mensen die de aanvraag indienen op en adviseer ik over de aanpassingen die nodig zijn. Vervolgens komt een aanvraag er wel doorheen. Daar geniet ik van. Verder is het werken voor een Omgevingsdienst interessant, omdat de dienst heel veel kennis in huis heeft.”

Ik maak me graag nieuwe dingen eigen

Detacheren past goed bij David. “Als ik ergens 1,5 jaar zit, dan is het wel weer tijd voor een nieuwe werkmethode. Ik maak me graag nieuwe dingen eigen en vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ik ben wat dat betreft misschien geen stereotype vergunningverlener. Mijn pragmatische inslag zorgt soms voor een nieuwe kijk op zaken. Samen met mijn collega’s zoek ik naar een praktische oplossing die voldoet aan de wet- en regelgeving.”

Rik checkt regelmatig of David het nog wel naar zijn zin heeft. “Die interesse in mij is superfijn. En hij weet ook alles van me. Dat ik van wielrennen houd bijvoorbeeld. Dat vind ik best een prestatie, want hij heeft 40 à 50 actieve vergunningverleners onder zich. Zorg dan maar eens dat je alles van iedereen weet. En hij is ook oprecht geïnteresseerd. Zo ben ik samen met mijn vrouw actief betrokken in de Pelgrimvaderskerk in Rotterdam. Dat ik dit ook met Rik deel, geeft aan dat ons contact ook persoonlijk is.”

De waardering zit in kleine dingen

Als medewerker van Flexwise voel je je gewaardeerd, vindt David. “Dat zit hem in de kleine dingen. Zoals een cadeautje als je jarig bent, als je een jaar in dienst bent of een nieuwe opdracht krijgt. Ze denken altijd aan je. Ook het uitje met alle collega’s en aanhang op de SS Rotterdam was leuk. Tussen de lockdowns door konden we gelukkig nog een keer karten met de vakgroep. Dat was lachen. Dat Kerstfeest vorig jaar niet doorging, vonden we erg jammer. Maar dan sturen ze wel meteen cadeaubonnen van Bol.com op. En met Sinterklaas kreeg ik bij mijn cadeautje zelfs een gedicht.”

“Flexwise heeft een mooie balans gevonden tussen informeel en professioneel”

Het valt David op dat Rik als vakgroepmanager ook informeel contact heeft met de teamleiders waarvoor David werkt. “Dat gaat allemaal heel informeel, zonder dat hij ergens een steek laat vallen. Flexwise heeft een mooie balans gevonden tussen informeel en professioneel. Als ik ooit wegga, zal het niet aan Flexwise liggen.”

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Rik van der Helm, vakgroepmanager Bouw- en woningtoezicht.

Rik van der Helm

Bouw- en woningtoezicht