“Rik voelt als een vriend”

“Flexwise is geen random detacheringsbureau. Persoonlijke aandacht staat in alles voorop.” Dat kreeg Gazi Kaya, inmiddels vergunningverlener Wabo bij Flexwise, te horen toen hij tijdens zijn sollicitatie een adviseur vroeg hoe het was om te werken bij Flexwise. “Inmiddels kan ik zeggen: dat klopt als een bus.”

“Rik is als vakgroepmanager een heel fijne gast om mee samen te werken. Hij zoekt altijd specifiek een opdracht die past bij jou. Dat hadden Rik en André van Flexwise wel verteld tijdens het sollicitatiegesprek, maar toen ik belde met een van de adviseurs werd mijn beeld volledig bevestigd. Dat gaf vertrouwen”, vertelt Gazi Kaya, inmiddels 1,5 jaar in dienst als vergunningverlener Wabo.

Vast contract, zonder proeftijd

De overstap voelde groot, want Gazi had een vast contract bij zijn vorige werkgever. “Met twee opgroeiende kinderen en midden in de bouw van ons nieuwe huis was het spannend om de detachering in te gaan. Gelukkig bood Flexwise meteen een vast contract aan, zonder proeftijd. Dus daarover hoefde ik me geen zorgen te maken.”

“Ik wilde graag een fusie vanaf de start meemaken”

Inmiddels werkt Gazi vanuit Flexwise bij de gemeente Maashorst in Noord-Brabant. “Ik had daar al gewerkt en de werkplek is dichtbij huis. Ik vond het prettig om daar te starten. Bovendien ging de gemeente (toen nog gemeente Landerd) fuseren. Ik wilde dat graag eens vanaf de start meemaken. Ik heb ervaren hoe het is om al het beleid en de stukken te harmoniseren. Dat brengt nieuwe energie. Inmiddels heb ik al twee keer een contractverlening gehad en ik heb het nog steeds erg naar mijn zin.”

Afwisseling in onderwerpen

Gazi geniet van het zich “vastbijten in de woningbouw” en de afwisseling in onderwerpen. “Het ene moment ben ik druk met een aanvraag van een vergunning voor een supermarktketen, die mogelijk richting Raad van State gaat. Terwijl ik de volgende dag betrokken ben bij de verbouwplannen van een autismecentrum. Dat centrum is gevestigd in een oude boerderij, die historische waarde heeft. Voor het autismecentrum is het financieel voordeliger om de boerderij te slopen en nieuwbouw te plaatsen. Maar door de historische waarde kan dat niet. Ik vind het leuk om dan samen tot een goede oplossing te komen.”

“Bij Flexwise zijn ze zo geïnteresseerd in mij als mens”

Ook bij Flexwise heeft Gazi het erg naar zijn zin. “Toen mijn nieuwe huis klaar was, stond de volgende dag een grote bos bloemen op de stoep. Dat is typisch Flexwise. Ze zijn zo geïnteresseerd in mij als mens. Tijdens de coronacrisis maakten Rik en ik regelmatig een wandeling. Zodra het weer mocht, gingen we samen lunchen. Dan praten we over de kinderen, want we hebben allebei kinderen van twee en vier jaar. Rik voelt eerder als een vriend dan als een werkgever. We praten nooit geforceerd over het werk. Soms vraagt hij: hoe gaat het? Voelt het nog goed bij deze opdracht? En soms komt het werk niet eens aan de orde.”

De uitjes zijn leuk, maar nooit verplicht

Gazi heeft al aan verschillende vakgroepsuitjes meegedaan. “Bij het eerste uitje na de coronacrisis pakte Flexwise lekker uit. We hebben toen op één dag vier activiteiten gedaan: varen op een RIB powerboot, pijl en boogschieten, quad en 4×4 offroad rijden. Zo’n middag sluiten we altijd af met een etentje. Voor mij was het de eerste keer dat ik de collega’s van Flexwise ontmoette, maar ik voelde me gelijk thuis. We komen ook vaker bij elkaar dan bij een gewoon detacheringsbureau. Maar niks is verplicht. Je hoeft alleen te komen als je zelf zin hebt.”

Verder is Gazi blij met de keuze in opleidingen die hij mag volgen. “Er wordt veel aandacht besteed aan in company trainingen. Als adviseurs mogen we zelf aangeven waar we behoefte aan hebben. Flexwise regelt altijd een heel deskundige spreker. Zoals Wico Ankersmit, een echte goeroe binnen de bouw- en woningtoezicht. Zo’n opleiding is goed verzorgd en altijd in de middag, zodat je ’s ochtends eerst naar je werk kunt. En rond 18.00 uur is er altijd lekker eten.”

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Rik van der Helm, vakgroepmanager Bouw- en woningtoezicht.

Rik van der Helm

Bouw- en woningtoezicht