“Met deze jongens wil ik het wel proberen”

“Bij Flexwise focus ik me op mijn vakgebied. Alle organisatorische processen kan ik aan me voorbij laten gaan.” Gerdien Boersma, senior projectmanager Ruimtelijke Ordening, werkt alweer bijna 3 jaar bij Flexwise. Ze begon in Rotterdam en werkt nu in Midden-Groningen.

“Mustafa en André van Flexwise deden hun uiterste best om mij binnen te halen. Het was een omgekeerd sollicitatiegesprek. Ze waren heel eerlijk en open. Toen ze mij benaderden, was ik eigenlijk niet op zoek naar een andere baan. Maar ik had de afspraak nog niet gepland of ik liep vast in organisatorisch gedoe bij de gemeente waar ik werkte. Toen was het snel geregeld”, vertelt Gerdien.

Binnen een week na de kennismaking was het contract getekend. Gerdien: “Na het gesprek met Mustafa en André van Flexwise dacht ik: met deze jongens wil ik het wel proberen. De dag erna zat er al een contract in mijn mailbox, voor onbepaalde tijd en na een korte onderhandeling met goede arbeidsvoorwaarden.”

“Als Joost niet binnen een dag reageert, biedt hij zijn excuses aan”

Joost regelde meteen een mobiele telefoon en auto. “De volgende dag lag de telefoon al op mijn deurmat. Dat is echt Joost. Als hij niet binnen een dag reageert, biedt hij zijn excuses aan. Toen we met corona allemaal thuis kwamen te zitten, vroeg ik Joost en Mustafa om een groot beeldscherm. Als projectmanager ruimtelijke ordening moet ik A0 tekeningen beoordelen. Dat lukt niet op een klein beeldscherm. Zonder blikken of blozen bestelde Joost een groot beeldscherm, die de volgende dag al werd geleverd. ‘Is deze groot genoeg?’, vroeg Joost. Ze vragen altijd waarom je iets nodig hebt. Maar als je verzoek reëel is, dan regelt Joost het meteen. Alles gaat op basis van vertrouwen.”

Met behoud van historie de stad mooier maken

Gerdien ging aan de slag in Rotterdam-Noord. “Een groot deel van mijn werk draaide om het tegengaan van wateroverlast door de herinrichting van de buitenruimte inclusief riolering, maar mijn mooiste opdracht was de verbouw van de oude gevangenis aan de Noordsingel. Het feit dat een projectontwikkelaar – met alle risico’s van dien – het aandurfde om een penitentiaire inrichting te verbouwen tot woningen, was fantastisch om mee te maken. De collega’s waren leuk en kundig en het contact met de projectontwikkelaar was goed. Dan maak je de stad – met behoud van historie – samen echt een stukje mooier.”

Ook de afbraak van het hoekpand van winkel Correct was een hoogtepunt. “Het pand had een rijke geschiedenis in Rotterdam-Noord en het was van binnen prachtig. Veel bewoners hebben hier hun eerste lp of cd’tje gekocht. Bovendien is de locatie ingewikkeld. De trambaan loopt er vlak langs en aan beide zijden ligt een drukke straat. Het pand moest volledig worden afgebroken en op zo’n locatie is dat echt een uitdaging. Het is fantastisch dat het is gelukt. Er komen prachtige appartementen voor in de plaats.”

“Ik ontmoette mijn partner tijdens één van de beroemde personeelsuitjes op de SS Rotterdam”

De liefde bracht haar naar Groningen. “Ik ontmoette mijn partner tijdens het personeelsuitje op de SS Rotterdam. Hij is dus een collega van me, maar samenwerken willen we niet. Dat begreep Mustafa gelukkig meteen. Toen de gemeente Rotterdam ervan hoorde, wilde mijn leidinggevende graag dat ik zou blijven. Zelfs na corona zou ik thuis mogen blijven werken, als ik 1 keer per maand naar kantoor zou komen. Maar ik wil naar de projectlocaties kunnen om te zien hoe de klus ervoor staat. Ik houd ervan om mijn collega’s te ontmoeten. Als corona straks voorbij is en we weer op kantoor kunnen werken, dan zou ik 6 uur per dag moeten reizen. Dat is niet te doen. Daarom ben ik toch van opdrachtgever gewisseld. Mustafa had dat in no time geregeld.”

Midden in het aardbevingsgebied

Inmiddels werkt Gerdien voor de gemeente Midden-Groningen (bestaande uit de oude gemeente Hoogezand, Slochteren en Menterwolde). “Ik werk als projectleider centrumvernieuwing in Hoogezand. Ik draag bij aan de aanpak verpaupering panden en aan de centrumontwikkeling in Slochteren. Midden in het aardbevingsgebied. Op dit moment ben ik betrokken bij het mogelijk maken van de bouw van tijdelijke huisvestiging voor mensen van wie de woningen worden versterkt.”

Het is een heel ander gebied met totaal andere uitdagingen als een stad als Rotterdam. “Het projectmanagementbureau van de gemeente Rotterdam kende – toen ik binnenkwam – rond de 200 collega’s. Heel de gemeente Midden-Groningen bestaat uit 400 collega’s. We hebben voor veel beleidsdisciplines maar één collega. Je kunt dus niet alles weten. Soms moet je je gezond verstand gebruiken en soms vraag ik externen om mee te denken. Daar komt bij dat de gemeente pas 4 jaar geleden is samengevoegd. Samen één worden is een uitdaging. Zeker in coronatijd. Geen simpele klus dus en het grondgebied waar we verantwoordelijk voor zijn is net zo groot als Rotterdam. Maar daar zul je de Groningers niet over horen klagen.”

De meeste mensen hier weten hoe leuk Flexwise is

Op de vraag of ze zich nog steeds lid van het team van Flexwise voelt, antwoordt Gerdien ja. “Door corona zie je elkaar minder. Dat is jammer. De club van Mustafa (vakgroepmanager ruimtelijke ordening) is niet zo groot en het wereldje is klein. Zeker hier in het noorden kennen mensen die in de ruimtelijke ordening werken elkaar of een collega van je. Inmiddels weten de meeste mensen hier hoe leuk Flexwise is, dus ik krijg steeds meer Flexwise collega’s in het noorden.”

“De mannen op kantoor doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het goed met ons gaat”, zegt Gerdien. “Toen ik mijn contract ondertekende, hoorde ik dat ze met het hele team gingen kleiduifschieten. Formeel was ik dus nog niet begonnen bij Flexwise. Ik zei: ‘Dat lijkt me nou zo leuk, maar bij mijn vorige werkgever kwam ik ook net te laat binnen om mee te doen. Toen zei Mustafa meteen: ‘jij gaat mee.’ Daardoor voel je je echt gezien.”

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Mustafa Kandouli, vakgroepmanager Ruimtelijke ordening.

Mustafa Kandouli

Ruimtelijke ordening