Heb je zin in een gesprek?

“We zijn op zoek naar goede mensen. Heb je zin in een gesprek?” Net zo ontspannen als het eerste contact verliep, voelde ook het kennismakingsgesprek met Rik van Flexwise. “Hij had echt interesse in mij als mens”, aldus Helga Betgen, al bijna 5 jaar in dienst als senior Wabo-adviseur.

Helga vond de overstap best spannend. “Ik zat goed bij mijn werkgever, de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ik had een vast contract. Bovendien was mijn beeld van detacheringsbureaus dat ze me zouden laten vallen als er geen opdracht was. Maar die zorgen nam Rik meteen weg. Ik kreeg een vast contract en trad in dienst bij Flexwise. Bovendien heb ik doorlopend een opdracht.”

“Rik gaat altijd mee op gesprek. Dat vind ik persoonlijk erg prettig”

Flexwise kent de persoonlijke voorkeuren van iedere adviseur. Helga: “Ik ben best introvert. Dat weet Rik. Hij gaat daarom altijd mee naar het kennismakingsgesprek met de opdrachtgever. Dat vind ik persoonlijk erg prettig. Ook sluiten mijn arbeidsvoorwaarden helemaal aan bij mijn persoonlijke wensen. Zo was een leaseauto niet voordelig voor mij. Ik heb zelf een prima auto en werk maar 32 uur per week. Daarom krijg ik een goede reiskostenvergoeding. Ook kan ik aangeven hoe ik wil omgaan met overuren. Soms heb ik liever extra vrije tijd en een andere keer betaalt Flexwise de uren uit. Echt alles is maatwerk. Daardoor voel ik me gezien.”

De uitjes zijn erg leuk

Daarnaast zijn de uitjes van Flexwise erg leuk, vertelt Helga. “Karten, 4×4 rijden, powerboot varen (“een soort van speedboot”), een escape room en een motorcross clinic. Wat we doen is heel gevarieerd én vaak sportief. Maar wil je niet motorcrossen, dan schuif je naderhand gewoon bij het eten aan.”

Het kerstuitje is wel het hoogtepunt, vindt Helga. “Partners gaan mee en we mogen blijven overnachten. Daardoor leer je elkaar nog beter kennen en wordt het contact met de collega’s hechter.” Ondanks dat ze haar collega’s van Flexwise niet tegenkomt bij haar huidige opdracht bij de omgevingsdienst, heeft ze veel contact met de mensen uit haar eigen vakgroep. “We stellen elkaar vakinhoudelijke vragen via LinkedIn of Whatsapp, maar delen ook lief en leed. En ben je jarig, dan krijg je een cadeautje.”

“Ik kan me volop ontwikkelen”

Helga werkt momenteel als senior Wabo-adviseur voor de Omgevingsdienst West-Holland. “Voorheen was je specialist op één gebied, maar in de aanloop naar de Omgevingswet is het werk integraler geworden. Ik ben nu niet alleen bezig met bouw- en woningtoezicht, maar ook met ruimtelijke ordening, de wet Natuurbescherming (Natura 2000, flora en fauna), milieu en andere aspecten van de fysieke leefomgeving. Bij de omgevingsdienst is zoveel kennis in huis. Ik kan me volop ontwikkelen en dat vind ik belangrijk in mijn werk.”

Omgaan met veranderingen

Flexwise ondersteunt Helga graag in haar behoefte aan ontwikkeling. “Binnen de Omgevingswet verandert onze rol van Wabo-plantoetser naar adviseur en gesprekspartner. Dat vraagt om andere competenties, zoals meedenken met de klant en inleven in zijn of haar behoeften. Ook moet je oog hebben voor wat een gebied of een buurt als geheel nodig heeft en een breed netwerk onderhouden. Om goed om te gaan met al deze veranderingen, volgen we trainingen en opleidingen. Zoals twee keer per jaar een incompany training. Ook krijgen we opleidingsbudget voor bijvoorbeeld een meerjarige opleiding, een korte verdiepingscursus of om iets te doen aan je persoonlijke ontwikkeling.”

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Rik van der Helm, vakgroepmanager Bouw- en woningtoezicht.

Rik van der Helm

Bouw- en woningtoezicht