“Bij Flexwise kies je waar je wilt werken”

Veertig jaar ambtenaar zijn, was voor Jeroen Duijst, senior jurist handhaving Bouw- en woningtoezicht, geen aantrekkelijk vooruitzicht. “Afwisseling in opdrachtgevers leek me leuk. Ik wilde het weleens proberen.”

“Ik vertrok op vrijdag als ambtenaar bij de gemeente Baarn en kwam op maandag terug op basis van een uurtarief. Ik bleef namelijk nog een half jaar voor de gemeente werken, om een opvolger in te werken. Dat wordt dure koffie, dacht ik die bewuste maandag toen mijn collega’s bij elkaar kwamen voor een kop koffie. Ik dronk mijn kopje leeg en ging weer aan de slag, terwijl mijn collega’s nog een tweede kop koffie namen”, vertelt Jeroen over de eerste onwennige dagen als extern adviseur.

Mijn echte collega’s zitten bij Flexwise

Na 4,5 jaar Flexwise is hij gewend aan zijn positie als adviseur op detacheringsbasis. “Ik werk nu bij de gemeente Rotterdam, waar ik de medewerkers als mijn collega’s ervaar. Maar wel tijdelijk. Mijn echte collega’s vind ik bij Flexwise. Het is jammer dat we elkaar door corona minder zien, maar de lunches met mijn vakgroepmanager Andrew gaan gelukkig altijd door. En ik heb collega’s die ik bel als wil sparren over een zaak. Bij een kleine gemeente maak ik daar meer gebruik van dan bij een grote gemeente, want dan werk ik met meerdere juristen op de afdeling.”

“Grote overtredingen geven uitdaging”

Als senior jurist geniet Jeroen vooral van de stevige handhavingsdossiers. “Grote overtredingen geven uitdaging, omdat je vrijwel zeker weet dat het rechtbankzaken worden. Handhavingsbesluiten moeten wel standhouden voor de rechter anders kom je als gemeente negatief in de krant. Zo had ik laatst een zaak in behandeling waar sprake was van veel illegale bouwwerken en illegale bedrijvigheid op een woonbestemming in agrarisch gebied. De opgelegde dwangsommen liepen op tot een bedrag van over de 200.000 euro. Dan moet je dus goed weten wat je doet. Helemaal omdat in een aantal illegale bouwwerken naaste familie van de eigenaar woonde. Maar kleinere handhavingszaken kunnen ook voldoende uitdaging geven. Daar is van tevoren vaak lastig te voorspellen hoe een zaak gaat lopen.”

 

Na ongeveer 1,5 jaar weer verder kijken

Jeroen werkte voordat hij begon bij de gemeente Rotterdam twee jaar bij de gemeente Purmerend en een jaar bij de gemeente Zwolle. Ook heeft hij gewerkt in stadsdeel Amsterdam-Oost en de werkorganisatie Druten Wijchen. “Je begint meestal met een contract van 6 maanden en die wordt in mijn geval vrijwel altijd verlengd. Verlenging is goed, want dan is de gemeente tevreden. Zelf merk ik dat ik na ongeveer 1,5 jaar denk: ‘Het wordt weer eens tijd om verder te kijken.’ Het werk is inhoudelijk niet heel anders, maar de collega’s en de manier van werken wel. Bij Flexwise heb je veel keuzevrijheid in de plek waar je wilt werken.”

Als je maar goed bent in wat je doet

Over het werken voor Flexwise is Jeroen heel tevreden. “Ik kreeg direct een goed salaris en een vaste aanstelling. En de collega’s zijn allemaal laagdrempelig. Als je goed bent in wat je doet en binnen Flexwise past, dan ben je welkom. Leeftijd maakt daarbij niet uit. Dat vind ik een mooie gedachte.”

“Aan de sfeer en secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen andere bedrijven niet tippen”

Er is ook nauwelijks verloop in personeel, constateert Jeroen. “Aan de sfeer en secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen andere bedrijven niet tippen. Dus waarom zou je weggaan? Ik hoef me nergens zorgen over te maken. Ze regelen alles voor me. En altijd binnen 1 of 2 dagen.”

Een fruitmand voor mijn zoon

Veel is maatwerk en dat spreekt Jeroen erg aan. “Zo mogen we zelf onze leaseauto uitkiezen. Als we met het hele team een uitje hebben, dan staan er 30 verschillende auto’s op het parkeerterrein. Als je maar binnen het budget blijft. De vakgroepmanagers kijken echt naar je om. Zo kon mijn lunch met Andrew vorig jaar een keer niet doorgaan, omdat ik met mijn zoon plotseling naar het ziekenhuis moest. De volgende dag stond er iemand met een fruitmand voor de deur, terwijl ze mijn zoon nog nooit hebben gezien. Al die kleine attenties bij elkaar maken dat je je gezien voelt.”

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Andrew Thomas, vakgroepmanager Juristen bestuursrecht.

Andrew Thomas

Juristen bestuursrecht