“Een organisatie die goed voor haar mensen zorgt”

Na 13 jaar bij de gemeente Roermond was het tijd voor een volgende stap in haar loopbaan. “Ik wilde werken voor een organisatie, waar het draait om werkplezier. Een organisatie die goed voor haar mensen zorgt, waar ruimte is voor autonomie en voor mijn ontwikkeling. Die heb ik gevonden in Flexwise”, vertelt Julia Dignum, senior juridisch adviseur bij Flexwise.

“De persoonlijke interesse en betrokkenheid las ik al terug in het eerste LinkedIn bericht van André, directeur van Flexwise. Hij had mijn cv op LinkedIn uitgebreid bekeken, sprak zijn waardering uit en hij kwam met een heel mooi aanbod. Het voelde meteen goed en vertrouwd”, vertelt Julia.

Een heel persoonlijk gesprek

Datzelfde ervoer zij tijdens het kennismakingsgesprek. “André en Andrew (vakgroepmanager Juristen) stelden me vragen als: Wie ben jij? Wat zijn je passies? Het was een heel positief en informeel gesprek, alsof we elkaar al jaren kenden. Ik hoefde me niet te bewijzen. Dat had ik nog nooit meegemaakt”, vertelt Julia, sinds 8 maanden in dienst bij Flexwise.

Ze heeft een vaste aanstelling als senior juridisch adviseur bij Flexwise en is gedetacheerd bij de gemeente Helmond. Daarvoor werkte ze 13,5 jaar bij de gemeente Roermond. “Toen de kinderen klein waren, wilde ik op de fiets naar mijn werk kunnen. Nu zijn ze bijna 10 en 12 jaar en steeds meer zelfstandig, dus er is meer ruimte voor mijzelf en nieuwe uitdagingen.”

“De wisselende opdrachten en de flexibiliteit geven me een gevoel van vrijheid”

De detachering sprak Julia erg aan. “De wisselende opdrachten en de flexibiliteit die Flexwise biedt, geven me een gevoel van vrijheid. Haal ik geen voldoening meer uit mijn werk of heb ik het ergens niet meer naar mijn zin, dan zoekt Andrew een nieuwe opdracht voor me. Dat zorgt dat ik plezier houd in mijn werk en gemotiveerd, creatief en flexibel blijf. Flexwise daagt me uit te reflecteren op mijn keuzes en doelen.”

Complexe vergunningszaken

Bij de gemeente Helmond adviseert ze over complexe vergunningszaken onder meer op het gebied van kamerbewoning, begeleid wonen, woon-zorginitiatieven, beschermde natuurwaarden, parkeren en bouw- en gebruiksovergangsrecht. Daarnaast behandelt ze bezwaarzaken en vertegenwoordigt zij de gemeente Helmond in bezwaarprocedures. Ook bereidt ze samen met collega’s uit andere disciplines collegevoorstellen voor. “De combinatie van het denkwerk en communicatie met burgers vind ik erg leuk aan mijn werk.”

In de toekomst wil ze graag mediationvaardigheden ontwikkelen. “Ik zie veel onvrede onder burgers, polarisatie in de samenleving en een afnemend vertrouwen in de rechtstaat. Daarnaast worden mensen steeds mondiger, waardoor zij conflicten juridisch uitvechten. Naast dat dit veel vraagt van een gemeente, kun je je ook afvragen of dit voor die burgers iets oplost. Ik denk dat je als mediator kunt meewerken aan meer begrip voor elkaar, waardoor relaties verbeteren. Als je eerder in het proces contact hebt met de burger, dan kun je een deel van het onbegrip en de frustratie van mensen voorkomen. En daarmee ook bezwaar- en beroepsprocedures, die daarvan het gevolg zijn.”

“Ik zou in de toekomst graag bijdragen aan meer persoonlijke betrokkenheid en verbinding in het contact tussen burger en overheid”

En dat is nodig, vindt Julia. “Veel burgers ervaren de gemeente als een organisatie, die vasthoudt aan regeltjes en procedures. Daardoor voelen mensen zich niet altijd gehoord en begrepen. Als jurist kom je in beeld als het eerder in het proces al is misgegaan. Ik zou in de toekomst graag bijdragen aan meer persoonlijke betrokkenheid en verbinding in het contact tussen burger en overheid. Daarom onderzoek ik momenteel welke opleiding me hier goed op voorbereidt. Daar krijg ik binnen Flexwise alle ruimte voor.”

Julia spreekt Andrew van Flexwise regelmatig. “Hij is heel toegankelijk, eigenlijk net als iedereen binnen Flexwise. Tot nu toe kan ik alles prima zelf oplossen. Maar het is fijn om te weten dat ik altijd kan terugvallen op het team van Flexwise. Doordat het contact ongedwongen is, voelt dat heel vertrouwd.”

In de watten gelegd

Daarnaast waardeert ze de persoonlijke aandacht van Flexwise. “Toen ik jarig was, kreeg ik een dinercheque cadeau en ’s avonds stond er iemand met een Rituals pakket voor de deur. Ik voelde me helemaal in de watten gelegd. Maar ook de chocoladeletter met Sinterklaas en de kleinigheid met Pasen vond ik erg leuk. Het zijn kleine attenties, waarmee ze laten blijken dat ze je als collega waarderen.”

Bij de gemeente Helmond werkt nog een collega van Flexwise. “Met hem deel ik soms een casus en vraag hem: hoe zou jij dat aanpakken? Het is fijn dat je ook met iemand met veel kennis en ervaring buiten de gemeente kunt sparren. En andersom doet hij dat ook. En als we er niet uitkomen, dan delen we de vraag met andere adviseurs in een Signal groep van Flexwise. Daarin vertellen we elkaar bijvoorbeeld hoe we met vergelijkbare casussen omgingen.”

Wij als collega’s staan in alles centraal

De persoonlijke aandacht en betrokkenheid maakt dat Julia zich thuis voelt bij Flexwise. “Wij als collega’s staan in alles centraal. Dat beeld uit het eerste gesprek met André en Andrew is de afgelopen acht maanden alleen maar bevestigd. Ik weet dat ik hen altijd kan bellen en dan staan ze voor me klaar. Dat geeft een heel goed gevoel.”

 

 

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Andrew Thomas, vakgroepmanager Juristen bestuursrecht.

Andrew Thomas

Juristen bestuursrecht