“Voor het eerst in mijn carrière ontving ik een persoonlijk LinkedIn bericht, dat echt over mij ging. Het mailtje van André maakte me nieuwsgierig”, vertelt Kim Hoogenboom, senior jurist vergunningen.
“In het begin van mijn carrière werkte ik voor een grote detacheerder. Ik voelde me een radertje in een commercieel bedrijf, waarin van mij werd verwacht dat ik nieuwe leads aandroeg. Terwijl ik graag met de inhoud van mijn vak bezig ben. Bovendien had ik een klein kindje thuis, toen André van Flexwise me mailde. Dus werken in de detachering trok me niet echt aan. Maar voor het eerst in mijn carrière ontving ik een persoonlijk LinkedIn bericht. Het ging echt over mij. Dat maakte me nieuwsgierig”, vertelt Kim Hoogenboom.
Joviale gasten
In 2017 maakte Kim in een Van der Valk restaurant – vlak bij haar toenmalige werkgever gemeente De Bilt – kennis met André en Rik, de toenmalige vakgroepmanager juristen van Flexwise. “Het zijn joviale gasten, waarmee je gemakkelijk een praatje maakt. Het was ook geen standaard sollicitatiegesprek, waarin je wordt beoordeeld op de inhoud. Ze hadden aan mijn LinkedIn profiel gezien dat ik een senior ben in mijn vakgebied. Dus zij wilden vooral weten of ik binnen Flexwise pas.”
“Ik vind de stadse problematiek erg leuk”
Kim begon in 2017 bij de gemeente Zaanstad. Daarna werkte ze voor de gemeente Zoetermeer en sinds oktober 2020 is ze weer actief voor de gemeente Zaanstad. “Ik vind de stadse problematiek erg leuk, omdat mensen meer openstaan voor verandering. In Zaanstad moeten we huizen bijbouwen en pakt de gemeente de ondermijning aan. De dynamiek die daarbij hoort, spreekt me aan. Vanuit mijn vakgebied lever ik graag een bijdrage aan een fijne woonomgeving in een drukke en volle stad. Het enige nadeel is dat ik als jurist niet zelf het woord voer bij beroepszaken. In De Bilt deed ik dat wel, maar nu ga ik mee als vakdeskundige en voert iemand van juridische zaken het woord.”
Het liefst de rechterhand van de wethouder
Kim geniet vooral van het politieke spel. “Het liefst ben ik de rechterhand van de wethouder, omdat je dan dicht bij het vuur zit. Je bent dan niet alleen bezig met de juridische kaders, maar ook met het bestuurlijke afbreukrisico. In ieder project zit wel een angeltje. Zo moesten we voor een project 40 extra parkeerplaatsen vinden, terwijl er al sprake was van parkeeroverlast. Dan kun je als jurist wel je lijstje met criteria afvinken, maar dat werkt niet in het contact met burgers. Hoe je omgaat met dit soort kwesties, dat vind ik interessant.”
“Tijdens onze lunches praten we vaak maar 5 minuten over werk”
Binnen Flexwise voelt Kim zich erg gezien. “Joost staat – bij wijze van spreken – dag en nacht voor me klaar. Als ik iets nodig heb of er is iets met een declaratie, dan lost hij dat het liefst binnen 5 minuten op. Ook vind ik de lunches met Andrew erg fijn. Hij is net als ik een groot Netflix-fan en houdt van sport. Dus tijdens onze lunches praten we vaak maar vijf minuten over werk. Hij checkt of ik nog op mijn plek zit. En als dat zo is, dan hebben we het over onze gezinnen, de verbouwing van onze huizen of een serie die we onlangs hebben gekeken. We doen ook niet aan beoordelingsgesprekken. Wat telt is of de klant tevreden is of niet. Dat vind ik heel prettig.”
Alles is bespreekbaar
Kim waardeert het dat alles bespreekbaar is binnen Flexwise. “Je krijgt een ruim opleidingsbudget, maar het volgen van de studie doe je in je eigen tijd. Dat was mij niet duidelijk toen ik de arbeidsovereenkomst tekende en het is voor mij ook niet haalbaar met twee kleine kinderen en een partner die fulltime werkt. Toen ik dit aankaartte, zeiden ze meteen: ‘Mocht die vraag spelen, dan kijken we naar een maatwerkoplossing voor jou als dat nodig is.’ Dat siert Flexwise. Ook namen ze een tijdje geleden een paar medior collega’s aan, terwijl bijna iedereen binnen Flexwise senior adviseur is. Toen ik daar een vraag over stelde, legden ze uit dat ze willen zorgen voor een goede doorstroming. Het is fijn dat je zo’n vraag kunt stellen en dan hebben ze ook een goed antwoord.”
Bij Flexwise hebben ze zelf ook kinderen
Daarnaast is Kim blij met de attenties van Flexwise. “Ik kwam op 12 juni in dienst en op 13 juni ben ik jarig. Dus elk jaar word ik twee dagen lang bedolven onder de cadeautjes: een grote doos met Rituals producten, een bos bloemen of een goede fles champagne. Maar het belangrijkste voor mij is tijd. Bij gemeente De Bilt werkte ik vaak meer dan 40 uur per week. Nu werk ik 32 uur per week en kan ik ook tijd doorbrengen met de kinderen. Die behoefte snappen ze bij Flexwise, omdat ze zelf ook allemaal kinderen hebben.”