“Flexwise is van de duidelijkheid”

“Flexwise belooft geen gouden bergen, maar is eerlijk en duidelijk over wat kan.” Voor Murat Sinan, klantmanager Participatiewet, een verademing nadat hij bij een vorige werkgever tevergeefs wachtte op de overstap van uitvoering naar beleid.

“Toen ik in 2017 begon bij een ander detacheringsbureau, zeiden ze dat er volop ruimte was voor persoonlijke ontwikkeling. Maar na 2 jaar stond ik nog steeds op het punt waar ik was begonnen. Terwijl ik na 7 jaar in de uitvoering de overstap wilde maken naar beleid. Toen ik in gesprek ging met Flexwise, beloofden Joost en Jeroen geen gouden bergen. Ze waren eerlijk en duidelijk over wat kan: ‘Jij wilt een bepaalde richting op. Wij zijn bereid die te ondersteunen. En als iets niet kan, hoor je het ook”, vertelt Murat.

Eerlijk zeggen wat je denkt en voelt

Murat ervaart dat hij binnen Flexwise eerlijk kan zeggen wat hij denkt en voelt. “Ze hebben oprechte interesse in je en gaan collegiaal met je om, bijna familiair. Dat voelt veilig en vertrouwd. Tijdens onze lunchafspraken praten Jeroen en ik vaak over onze kleine kinderen. Hij is ook net vader geworden. Door de informele sfeer is de drempel laag om hem te bellen, als er iets is. Bovendien zet je je graag in voor de club, als je je zo gesteund voelt.”

“Ik heb veel werkervaring, waardoor ik beleid kan ontwikkelen dat aansluit bij de praktijk”

In februari start Murat met de opleiding Beleidskunde aan de Bestuursacademie Nederland. “De opdrachten wil ik graag uitvoeren bij de gemeente Almere, waar ik nu werk als klantmanager. Daarover ben ik in gesprek met Jeroen en de gemeente. Voordeel is dat ik veel werkervaring heb, waardoor ik beleid kan ontwikkelen dat aansluit bij de praktijk.”

Ik houd van de juridische kant van inkomensvraagstukken

Murat heeft als klantmanager Participatiewet nu 370 mensen in zijn caseload, waarvan hij alle uitkeringen beheert. “Aanvragen bijzondere bijstand, onderzoeken naar fraudesignalen, wijzigingen in huishouden, verhuizingen, geboortes van kinderen, mensen die gaan samenwonen of starten met een baan maar nog te weinig verdienen om de uitkering te beëindigen. Ik zorg dat alles goed wordt bijgehouden en adviseer de inwoners over consequenties voor hun uitkering. Sommige collega’s vinden het contact met inwoners heel leuk. Ik houd meer van de juridische kant van inkomensvraagstukken.”

“Bij Flexwise zijn we allemaal senior in ons vakgebied, dus bij vragen bel ik altijd een van hen”

Bij de gemeente Almere werken twee collega’s van Flexwise. “Ik merk dat we allemaal senior zijn in ons vakgebied, dus bij vragen bel ik altijd een van hen. Ze hebben allemaal in meerdere keukens gekeken. Bovendien zit je als gedetacheerden allemaal in hetzelfde schuitje. Dus als de deadline van je opdracht nadert, praat je daar met hen over.”

Communicatie is in ons werk essentieel

Toch voelen ook de collega’s van de gemeente Almere als echte collega’s, vertelt Murat. “Binnen het sociaal domein werken mensen die open staan voor anderen. Communicatie is in ons werk essentieel om je werkplezier te behouden. Je moet soms na een moeilijk gesprek even stoom afblazen. Ook is het belangrijk om een lastige casus samen te bespreken. Daarom ben ik blij dat ik – ondanks de coronamaatregelen – toch één dag per week op kantoor mag werken. Als je bij elkaar zit, pik je dingen van elkaar op. Dat mis ik als ik thuis werk.”

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Jeroen Preuninger, vakgroepmanager Sociaal domein.

Jeroen Preuninger

Sociaal domein