“Oprechte interesse vat je niet in arbeidsvoorwaarden”

Toen Jeroen haar mailde, was Pauline Scheffers, beleidsmedewerker schuldhulpverlening, niet helemaal gelukkig met de detacheringsbureaus waarvoor ze heeft gewerkt. Ze stapte over naar Flexwise. “Hier maken de mensen waar wat ze zeggen.”

“In eerste instantie werkte ik voor een goot detacheringsbureau. Daar voelde ik mij een nummer”, vertelt Pauline Scheffers. “Iedere keer had ik weer een andere contactpersoon. Daarom stapte ik over naar een kleiner bureau. Maar helaas maakten zij hun beloftes niet waar. Ze zochten niet pro-actief naar passende opdrachten, waardoor ik te lang op de bank zat. Toen ik aangaf dat ik het betaald thuiszitten zat was, kwamen ze met een opdracht in Hoorn, terwijl ik in Brabant woon. Op dat moment stuurde Jeroen mij een mailtje en hij had een heel ander verhaal.”

Eerlijk verhaal

Dat verhaal was eerlijk, vertelt Pauline. “Flexwise is een klein bureau met nauwelijks overhead. Ze verdiepen zich in de mensen die zij detacheren. Jeroen las mij echt als persoon. Dat gaf vertrouwen.”

Inmiddels werkt Pauline ruim een jaar bij Flexwise en ze heeft geen dag spijt gehad van de overstap. “Hier maken de mensen waar wat ze zeggen. Jeroen vertelde me heel concreet: zo gaan we het doen. Dat gaf me vertrouwen. Ze brachten me in contact met een paar collega’s om te horen hoe het was om te werken voor Flexwise en toen was ik eigenlijk wel overtuigd.”

“Ik hoefde niet eens te onderhandelen over mijn salaris”

“Ik hoefde niet eens te onderhandelen over mijn salaris”, vertelt Pauline tevreden. “De arbeidsvoorwaarden zijn netjes. Voor mij was een elektrische auto belangrijk. Ik heb toen meerdere auto’s geprobeerd. Tot Joost zei: ‘Heb je al eens in een Kia E-Niro gereden? Daar rijden veel collega’s in.’ Het is de beste auto die ik ooit heb gehad.”

Ruimte voor mijn mentale gezondheid

Tijdens het eerste jaar bij Flexwise zijn de beide ouders van Pauline overleden. “Jeroen bood meteen aan dat ik vrij mocht nemen als dat nodig was. Er was ruimte voor mijn mentale gezondheid. Daardoor voelde ik me gezien. Oprechte interesse in mensen vat je niet in arbeidsvoorwaarden. Flexwise is menselijk en levert altijd maatwerk, zodat jij als adviseur lekker kunt werken.”

Ze begon haar loopbaan in de participatie bij de gemeente West Maas en Waal. Hier hield zij zich – naast armoedebeleid – ook bezig met schuldhulpverlening. “Sindsdien heb ik het gevoel dat ik mijn hobby uitvoer. Mijn ouders hadden altijd aandacht voor mensen die het niet zo goed hebben. Daardoor heb ik geleerd dat we ervoor moeten zorgen dat anderen net zoveel kansen hebben als jij en ik. De erfelijkheid van armoede moet stoppen.”

“Het werk is iedere keer weer een mooie puzzel”

Als adviseur moet je daarbij realistisch zijn over de mogelijkheden, die je als gemeente kunt bieden. “Je kan een Lamborghini optuigen, maar als de gemeente maar geld heeft voor een Opel kadetje, dan moet je realistisch zijn. Dus in iedere gemeente zoek je naar de kaders: wat is het budget? Wat is hier de meest effectieve manier om schulden terug te dringen? Wat moeten we vanuit de regelgeving doen? En wat is in mijn optiek het beste voor de inwoners? Het antwoord op die vraag is een andere in Limburg dan in Den Haag. Daardoor is je werk iedere keer weer een mooie puzzel.”

Ik geniet van afwisseling

Het voordeel van senior zijn in je vakgebied is dat je het wiel al eens hebt uitgevonden, vindt Pauline. “Je hoeft het beleid en de oplossingen alleen passend te maken voor de gemeente waar je werkt. Ik geniet van afwisseling, dus detachering past goed bij mij. Mijn werkdag is goed als ik aan het eind van de dag kan zeggen: goh, dat was een verrassende dag!”

Hemel en aarde bewogen voor een oplossing

Momenteel werkt Pauline voor ISD Brabantse Wal, een organisatie die voor de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht werkt. Hier heeft Pauline het erg naar haar zin. “Dat checkt Jeroen ook regelmatig. We lunchen zo’n 2 keer per jaar en Jeroen belt vaak even. Dat is voor mij voldoende. Nog voordat ik begon bij Flexwise was mijn thuiswerkplek al geregeld. En als er iets praktisch misgaat, dan staat Joost meteen klaar. Toen de laadpaal voor de auto was opgeblazen, heeft Joost hemel en aarde bewogen om het probleem op te lossen. Ik realiseerde me toen: ik bof enorm met Flexwise.”

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Jeroen Preuninger, vakgroepmanager Sociaal domein.

Jeroen Preuninger

Sociaal domein