Afwisseling en dynamiek

“Ik heb afwisseling en dynamiek nodig. Detachering maakt dat mogelijk.” Na een loopbaantraject koos Raymond Klimsop als senior adviseur ruimtelijke ordening heel bewust voor Flexwise.

Toen Mustafa van Flexwise belde voor een kennismakingsgesprek, werkte Raymond bijna 15 jaar als projectleider bij een kleinere gemeente. “De eerste jaren ontwikkelden we vernieuwende projecten, waarbij je constant spannende beslissingen neemt. Maar toen die projecten waren afgerond, moest ik op de winkel passen. Mijn energie ging naar nul. Ik heb afwisseling en dynamiek nodig. Gemeenten kunnen dat wel bieden, maar niet continu”, concludeerde Raymond.

Creativiteit en daadkrachtig

Toch ging hij niet meteen in op het aanbod van Flexwise. “Ik overwoog in die periode terug te keren naar het auteursrecht. Dat was ooit mijn afstudeeronderwerp. Het leek me leuk om in de creatieve industrie te werken. Maar ik besloot eerst een loopbaantraject te volgen en daar ontdekte ik via een persoonlijkheidstest (DISC) dat mijn karakter goed aansluit bij de rol van projectleider in stadsontwikkelingsprojecten. Ik ben creatief (geel), kan gemakkelijk keuzes maken en ik ben daadkrachtig (rood). Die kwaliteiten komen het meest tot hun recht bij gemeenten, die wijken revitaliseren of nieuwe wijken bouwen. Ik realiseerde me toen dat ik goed zou passen bij een detacheringsbureau, want dan kun je daar je opdrachten bij zoeken.”

“Wij ontwikkelen een leefomgeving waar mensen graag zijn”

Na deze ontdekking maakte Raymond de overstap naar Flexwise. Inmiddels werkt hij alweer drie jaar bij Flexwise, sinds juli 2021 als senior adviseur omgevingsrecht bij de gemeente Nijmegen. Hij voelt zich er als een vis in het water. “Stadsontwikkeling vraagt van een jurist om breder te denken dan alleen de juridische paragraaf van een bestemmingsplan. Je begint met vragen als: Waar moeten we bouwen? Hoe kunnen we in een oude wijk – waar twee of drie generaties lang niets is gewijzigd – weer dynamiek brengen? Samen ontwikkel je een leefomgeving waar mensen graag zijn. Vervolgens vertaal je de stedenbouwkundige visie naar de juiste juridische kaders.”

Je bent geen nummertje

Ondanks dat hij 36 uur per week bij de gemeente werkt, voelt Raymond zich echt onderdeel van Flexwise. “Wat ik heel fijn vind, is de ongedwongen sfeer. Bij Flexwise noem je iedereen bij de voornaam, ook de directeur. Zonder dat die zegt: wie ben jij ook alweer? Mustafa, mijn vakgroepmanager, kent zelfs mijn trouwdatum uit zijn hoofd. Daarmee laten ze zien dat je geen nummertje bent. Flexwise kiest er bewust voor om niet te groot te worden.”

 

Niet iedereen dezelfde Volkswagen polo

Raymond voelt zich “gewild” door Flexwise. “Je voelt dat ze je er graag bij willen hebben en je niet als cash cow zien. Dat merk je al in de kleine dingen, zoals een bos bloemen voor nieuwe collega’s of een chocoladeletter met sinterklaas. Maar ook in de mogelijkheid om een auto met 7 zitplaatsen te leasen als je een samengesteld gezin hebt. Of juist een coupé als je geen kinderen hebt. Niet iedereen krijgt dezelfde Volkswagen polo”, grapt Raymond.

De uitjes met het hele team vindt Raymond fantastisch. “Helaas gaat dit jaar het kerstfeest weer niet door vanwege corona. Daar baal ik echt van. Het is leuk om collega’s uit andere vakgroepen te ontmoeten. Je voelt je dan onderdeel van dezelfde club.”

“De diversiteit is gewoon een weerspiegeling van hoe zij naar mensen kijken”

Raymond is blij dat Flexwise een bedrijf is met niet alleen maar “witte gezichten”. “Mijn collega’s hebben een Turkse, Surinaamse, Nederlandse of Aziatische achtergrond en er zijn net zoveel mannen als vrouwen. De diversiteit is gewoon een weerspiegeling van hoe de managers van Flexwise naar mensen kijken. Daar is geen beleid voor nodig en toch merk je het in alles. En iedere keer zetten ze een stapje extra voor ons. Daar vraag je niet om, maar ze doen het wel. Dat is ontzettend fijn.”

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Mustafa Kandouli, vakgroepmanager Ruimtelijke ordening.

Mustafa Kandouli

Ruimtelijke ordening