“Niks moet, alles mag”

“We maakten kennis in een cafeetje op de Kop van Zuid in Rotterdam, vlak bij mijn huis. Het gesprek was relaxed en het aanbod zo goed, dat ik meteen besloot: ik doe het”, vertelt Vanusha Goerdien, juridisch adviseur bij Flexwise.

“Toen ik het contract bij Flexwise ondertekende, zou ik net beginnen met een nieuwe opdracht van mijn toenmalige werkgever. Dat vond ik lastig. Dus ik besprak de situatie met André van Flexwise en die zei meteen: oh, dan begin je toch twee maanden later bij ons. Die relaxte houding is typisch voor Flexwise”, vertelt Vanusha.

Gewoon mezelf zijn

Deze houding ervoer ze al tijdens het kennismakingsgesprek. “Ik kon gewoon mezelf zijn. We hebben veel gelachen, alsof ik praatte met iemand die ik al jaren ken. André vertelde heel nuchter over wat Flexwise doet. En hij zei meteen: ‘daar willen we jou heel graag bij hebben.’ Terwijl ik in tegenstelling tot de meeste adviseurs nog geen senior ben. Dat doet iets met je zelfvertrouwen.”

“Andrew vraagt altijd naar de volgende stap in mijn loopbaan”

Later leerde ze haar vakgroepmanager Andrew kennen. “Net als André, super toegankelijk en echt iemand die goed voor je wil zorgen. Niks moet, alles mag. Als hij een opdracht aandraagt die me niet zo aanspreekt, dan zoekt hij gewoon verder. En hij moedigt me aan en vraagt altijd naar de volgende stap in mijn loopbaan. Toen ik zei dat ik de masteropleiding Rechtsgeleerdheid wilde volgen, reageerde hij meteen: ‘weet dat je jezelf uitdaagt, maar daarna gaan er wel deuren voor je open. En wordt het te zwaar, dan is minder uren werken bespreekbaar.’ Daardoor voel ik me gesteund.”

Een bedrijfsmatige werkwijze spreekt mij aan

Ze houdt van het juridische aspect van het bestuursrechtelijke werk. “Ik houd van bezwaar- en beroepsprocedures die voor de rechtbank komen. Inmiddels werk ik alweer twee jaar binnen de ruimtelijke ordening. Ik onderzoek als jurist waar ruimte in de wet zit voor plannen. Dat zoeken naar de juiste interpretatie van de wet vind ik erg leuk om te doen.”

Na haar werk voor kleine gemeenten, is Vanusha nu toe aan een grotere gemeente. “De meer bedrijfsmatige werkwijze in grote gemeenten spreekt mij aan. Op dit moment ben ik bezig met een megaproject, waarbij we alle eigenaren van grond – die bedoeld is voor de bollenindustrie – aanschrijven vanwege oneigenlijk gebruik. Zij gebruiken de grond voor volkstuintjes en weilanden voor paarden. Samen met planologen onderzoek ik wat eventueel gelegaliseerd kan worden en wat we moeten opschonen.”

Ze heeft er nog geen gebruik van gemaakt, maar ze weet dat ze haar collega juristen bij Flexwise altijd kan bellen voor advies. “Het idee dat het kan, is al fijn. Ik heb vooral contact met Andrew, André en Joost. Joost regelt alle praktische zaken. Zo besloot ik laatst dat ik toch een leaseauto wil. Op maandag deed ik de aanvraag en op woensdag stond de auto met cruise control en spraakbesturing al voor de deur. Terwijl ik nog zei: Joost, het heeft echt geen haast he. Maar hij handelt de dingen graag lekker vlot af. En ergens doet dat ook goed. Jouw wensen zijn belangrijk voor hem.”

“Met ons gaat het goed, als het goed met jou gaat”

Haar man is trots op haar werkgever. “Omdat ze zo goed voor me zorgen. Andrew staat bekend om zijn exclusieve uitjes, zoals kleiduifschieten, golven en boogschieten. De meeste uitjes zijn met de eigen vakgroep, maar één keer per jaar komen we met zijn allen – inclusief partners – samen voor een groot feest met overnachting. Je merkt in alles dat hun motto is: het gaat goed met ons als jij het goed hebt. Dit klinkt als te mooi om waar te zijn. Maar het is echt zo”, aldus Vanusha Goerdien.

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Andrew Thomas, vakgroepmanager Juristen bestuursrecht.

Andrew Thomas

Juristen bestuursrecht