“Steeds een beetje beter worden”

“Mensen coachen om steeds een beetje beter te worden. Dat vind ik leuk”, vertelt Andrew Thomas, vakgroepmanager van de juristen van Flexwise. Naast zijn baan bij Flexwise is hij voetbaltrainer van dames 1 in Ridderkerk (topklasse). “In beide functies draait het om kwaliteit en een persoonlijke benadering.”

“Meteen in het kennismakingsgesprek vroegen André en Joost van Flexwise al door op mijn rol als voetbaltrainer. Ze waren oprecht nieuwsgierig naar mijn aanpak en ze vroegen welke parallellen ik zag tussen de verantwoordelijkheden als vakgroepmanager bij Flexwise en die van een voetbaltrainer. Die persoonlijke interesse is in de wereld van de detachering echt uniek”, vertelt Andrew Thomas, vakgroepmanager van de juristen.

Meerwaarde voor je leven

“Naast dat het gesprek open en gezellig was, waren André en Joost ook heel duidelijk over hun verwachtingen”, aldus Andrew. “De combinatie van kwaliteit en een persoonlijke benadering, spraken me erg aan. Deze menselijke interesse heb ik ook ervaren in de ‘klikgesprekken’ met mijn collega-vakgroepmanagers. Rik vroeg mij bijvoorbeeld ‘Stel je gaat aan de slag bij Flexwise. Wat is de meerwaarde hiervan voor jouw leven? Dat vond ik zo’n interessante en goede vraag.” 

“Binnen Flexwise zijn we bezig met de vraag: blijf jij jezelf met deze opdracht uitdagen en kun je er plezier uit halen?”

“Bij Flexwise zijn we niet alleen bezig met het plaatsen van mensen, maar ook met de vraag: blijf jij jezelf met deze opdracht uitdagen en kun je er plezier uit halen?”, vertelt Andrew. “Ik vind het een uitdaging om mensen goed te leren kennen, zodat je de perfecte opdracht voor hen selecteert. Dat lukt alleen als het contact persoonlijk is. Daarom lunchen wij regelmatig met de collega’s in het land. Dan hebben wij het over privézaken. Maar ook over de opdracht, wat er goed gaat in hun werk, waar ze tegenaan lopen en wat ze nodig hebben van mij.”

Ook delen wat er niet goed gaat

Tijdens de lunchafspraken gaat het vaak over het privéleven van de adviseurs. “Zo ontstaat er een veilige ruimte om ook te delen wat er niet goed gaat bij een opdracht. Laatst liep een collega ergens tegenaan. Het is fijn dat hij dat deelt met mij, want dan kan ik hem coachen. Het enthousiasme als het kwartje valt. Dat je iemand weet te raken, daar geniet ik van.” 

Een coach is Andrew niet alleen bij Flexwise, maar ook op het hoogste amateurniveau in Nederland in het damesvoetbal. Nu nog bij dames 1 in Ridderkerk. Maar binnenkort bij een damesteam in Ede, dat tot de top 3 van de topklasse behoort. “Ik ben ambitieus als trainer. Met een scherp randje. Ik vind het echt belangrijk dat er kwaliteit wordt geleverd. Daar maken we samen goede afspraken over. Ook in het voetbal ben ik heel duidelijk en gericht op verbetering. Als coach geef je handvatten aan het team. Dan is het prachtig om te zien dat een team stap voor stap steeds beter wordt. Dat er kwaliteit en plezier ontstaat.” 

Mensen met ambitie

De passie die hij ziet in het voetbal ervaart hij ook in het contact met de juristen van Flexwise. “Het zijn mensen die echt mee willen in een ambitie. Ze willen hun werk goed doen voor Flexwise, maar ook voor zichzelf. Ze blijven zich ontwikkelen met cursussen. En als we samen lunchen, dan weet je vooraf al dat het een leuk gesprek wordt. We willen het met zijn allen vooral leuk maken. Omdat je alleen kwaliteit bereikt als alles lekker loopt en iedereen het naar zijn zin heeft. Ook daar zie ik een parallel met het voetbal. We willen zo hoog mogelijk eindigen, maar de basis is altijd gezelligheid.” 

“Wij onderscheiden ons door de tijd die we steken in onze mensen. En de oprechte aandacht voor elkaar”

Al jaren is er veel concurrentie van andere detacheringsbureaus. “Wij onderscheiden ons door de tijd die we steken in onze mensen. En de oprechte aandacht voor elkaar. Je wilt het geheel bij elkaar houden. Dat doe je door persoonlijke binding, zorgen dat zaken goed geregeld zijn en verzoeken snel worden opgepakt. Dat kan alleen als de club niet te groot wordt, dus een vakgroep van 45 mensen is voor ons echt de max.” 

Juridische wereld was nieuw

Hoewel Andrew voor Flexwise al jarenlange ervaring had in de detachering was de juridische wereld nieuw voor hem. “Dat vond ik juist leuk. Daar zit voor mij de uitdaging. Hoewel ik vooraf wel een vooroordeel had. In mijn beeld zaten juristen de hele dag in wetboeken, dus is dat niet een beetje saai? Maar het tegendeel is waar. Ze doen van alles en nog wat.”

“In hun werk als juridisch adviseur hebben ze veel te maken met burgers. Dus ze moeten goed kunnen communiceren”, zegt Andrew. “De kunst is om een afwijzing van bijvoorbeeld een verzoek met zoveel inlevingsvermogen te communiceren, dat de burger het gevoel heeft dat er naar hem of haar is geluisterd. Als alle belangen zijn afgewogen om tot een goed besluit te komen, dan voelt de burger zich serieus genomen. Dan is de uitkomst misschien niet zoals de burger had gewild, maar dan heeft hij of zij wel een goed gevoel over de behandeling van zijn verzoek. Die vaardigheid hebben al onze juristen.” 

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Andrew Thomas, vakgroepmanager Juristen.

Andrew Thomas

Juristen bestuursrecht