“Flexwise is dienstbaar aan haar medewerkers”

“Eigenlijk zat ik niet te wachten op een detacheringsbureau, maar het eerste LinkedIn bericht van André was zo persoonlijk. Het was alsof hij mij al kende en daardoor trok het meteen mijn aandacht.” Inmiddels werkt Cindy Manders-Chang als senior jurist handhaving voor Flexwise.

“Van nature ben ik erg terughoudend en over LinkedIn was ik tamelijk sceptisch. Dus toen ik de mail van André opende, dacht ik eigenlijk: daar zit ik niet op te wachten. Maar de mail was absoluut niet opdringerig en heel vrijblijvend. Juist daarom werd ik nieuwsgierig. Tegelijkertijd ben ik ook heel loyaal aan een werkgever, dus ik voelde me haast schuldig omdat ik nadacht over een gesprek met André. Maar na 13 jaar bij dezelfde gemeente was ik toe aan vernieuwing en vooral meer uitdaging”, vertelt Cindy.

Twee uur kennismaken

In een grand café vlak bij haar huis maakte ze kennis met André en Andrew, directeur en vakgroepmanager juristen. “Het gesprek duurde ruim twee uur en was heel informeel. Het was een koude herfstdag, maar buiten scheen het zonnetje. Tijdens een uitgebreide lunch wilden de mannen alles weten over mij als persoon. Ze wilden mij heel graag bij Flexwise hebben. André zei: ‘Dus wij moeten jou overtuigen om met ons in zee te gaan.’ Het was het tegenovergestelde van een sollicitatiegesprek.”

“Ze nodigden me uit voor het zomerfeest nog voordat ik er werkte”

 

Een grote bos bloemen

Voordat Cindy begon bij Flexwise, bleef ze nog vier maanden bij gemeente Nieuwkoop werken. “Dat gaf mijn werkgever de tijd een goede vervanger te vinden en mij de gelegenheid mijn opvolger in te werken. Flexwise nodigde me uit voor het zomerfeest in juni, terwijl ik nog niet eens in dienst was. Ook mocht ik al snel deelnemen aan een cursusdag over de Omgevingswet. Dat was een fijne manier om de collega’s te leren kennen.”

Voor Cindy was een vast dienstverband de belangrijkste arbeidsvoorwaarde. “Maar daarover hoefde ik niet te onderhandelen. André schreef al in zijn LinkedIn-bericht dat ik een vaste aanstelling zou krijgen. Zijn aanbod was meteen heel goed, dus ik heb niet hoeven onderhandelen. Dat was fijn, want bij de gemeenten was sinds de laatste recessie veel wegbezuinigd. Bij Flexwise worden er geregeld uitjes, opleidingen en trainingen georganiseerd. Dat was ik niet gewend.”

Ook de dinerbon voor haar verjaardag kwam als een verrassing. “Ik was nog maar een paar maanden in dienst toen ik jarig was, maar dat maakte voor Flexwise niks uit. Kort erna waren mijn man en ik vier jaar getrouwd. Die ochtend stond er een grote bos bloemen voor de deur. Dan voel je je zo gewaardeerd. Mijn man zei: “hier mag je nooit meer weggaan.”

Cindy werkt op dit moment als senior juridisch adviseur bij de gemeente Westland en houdt zich bezig met handhavingsdossiers en Wabo-vergunningen. “Een echt glastuinbouwgebied, waar het overgrote deel van de bebouwing kas is. Dat is echt anders dan bij de vorige gemeente waar ik werkte. Dat is vooral een groene, landelijke en waterrijke gemeente. In Westland draaien dus ook veel aanvragen om de glastuinbouw. De energiecrisis is voor onze gemeente ook belangrijk, want we verwachten dat de glastuinbouw gedupeerd zal worden. Als bedrijven omvallen, zullen kassen waarschijnlijk leeg komen te staan. De bestemming van de grond is glastuinbouw en dat kun je niet gemakkelijk wijzigen. Als jurist handhaving zie ik in zulke situaties vaak een toename van het aantal overtredingen. Het is nog lastig te voorspellen, maar we moeten ons wel al voorbereiden.”

“Er is geen hiërarchie. Andrew is gewoon mijn collega”

Haar vakgroepmanager Andrew spreekt Cindy iedere drie maanden. “Ben je nog steeds happy?” Die vraag stelt Andrew altijd. De persoonlijke aandacht die André en Andrew aan het begin aan me gaven, krijg ik nog steeds. Andrew is heel betrokken op mij. Ik voel ook geen hiërarchie, hij is gewoon mijn collega. Dat merkte ik ook op het zomerfeest met alle Flexwise collega’s. Dan zie je de vakgroepmanagers met iedereen een praatje maken. Als ik aan Flexwise denk, dan krijg ik een brede glimlach op mijn gezicht. Ik heb nog nooit een werkgever gehad, die zo goed mensen aan zich kon binden. Dat is echt de kracht van Flexwise.”

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Andrew Thomas, vakgroepmanager Juristen bestuursrecht.

Andrew Thomas

Juristen bestuursrecht