“Meer vriend dan werkgever”

“Al tijdens de eerste ontmoeting merkte ik dat Flexwise er voor de mensen is. Mijn vrouw zegt altijd: ‘Je hebt de allerbeste werkgever van heel Nederland.’ Ik hoef niet om de hete brij heen te draaien en kan vragen wat ik wil”, vertelt Eduard Roelofsen, senior adviseur sociaal domein.

“’Hoe is jouw huwelijk met de gemeente Woudenberg?’ Deze openingsvraag van Joost van Flexwise was de beste vraag die hij kon stellen”, vertelt Eduard Roelofsen. “Bij Flexwise draait het niet om zoveel mogelijk mensen binnenhalen, maar om oprechte interesse in mij. Ik was eigenlijk al aangenomen bij een andere detacheerder, maar het telefoongesprek met Joost was zo leuk dat ik toch wilde kennismaken. Het eerste gevoel was gelijk goed. Het gesprek was heel ontspannen. We hadden het over Formule 1, voetbal en tatoeages, een echt mannengesprek. Heel informeel en altijd met een geintje. Ik was gelijk verkocht. Mijn zus – bij wie ik naderhand zou langsgaan – belde op een gegeven moment met de vraag ‘waar blijf je?’ Ik was de tijd volledig vergeten.”

“Dat ik eerst mijn opvolger wilde inwerken, vonden ze bij Flexwise heel normaal”

De volgende ochtend om half 9 zat het arbeidscontract al in de mail. Eduard: “Daarin stond precies wat we de dag ervoor hadden afgesproken. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik heb het contract dezelfde dag nog ondertekend. Wel vond ik het belangrijk om loyaal te zijn naar mijn werkgever, de gemeente Woudenberg. Ik ben dus pas weggegaan toen ik mijn opvolger had ingewerkt, 7 maanden nadat ik was aangenomen bij Flexwise. Dat ik dat wilde, vonden ze bij Flexwise heel normaal. Uiteindelijk kon ik iets eerder beginnen, omdat ik 2 dagen via Flexwise bij een gemeente aan de slag ging en 3 dagen in Woudenberg bleef werken.”

Positieve benadering

Eduard houdt zich bezig met alles binnen het sociaal domein dat betrekking heeft op rechtmatigheid. “Daarbij is de Participatiewet het vertrekpunt, met daaruit voortvloeiend verschillende soorten wet- en regelgeving. Eigenlijk heb ik alles al eens zien langskomen. Toch blijf ik het leuk vinden om verbanden te leggen en oplossingen te bedenken. De voldoening die ik ervaar, breng ik graag over op anderen. Ik vind het leuk om beginnende consulenten te coachen. De manier waarop ik dat doe, is dezelfde als de manier waarop Flexwise omgaat met de adviseurs. Vanuit een positieve benadering, waarbij iedereen fouten mag maken. De vraag is: wat leer je ervan? Zo heb ik bij de gemeente Waterland twee collega’s begeleid, die nog in opleiding waren. Na een jaar haalde de ene consulent een 9,2 en de ander een 9,6 voor het vak. Dan ben ik echt even trots.”

“Je komt niet snel een chagrijnige Flexwiser tegen”

Het contact met collega’s binnen Flexwise is volgens Eduard altijd goed. “Dat klinkt misschien ongeloofwaardig, maar het is echt zo. Ik zie Joost niet zozeer als mijn werkgever, maar meer als een vriend. Regelmatig bellen we even om een beetje te kletsen. Verder zijn de grote feesten natuurlijk leuk, maar het meest waardeer ik het contact met mijn collega’s binnen de vakgroep Sociaal domein. Die bestaat uit zo’n 50 mensen, waardoor je iedereen kent. Dat vind ik prettig. Je komt niet snel een chagrijnige Flexwiser tegen. De collega’s zijn allemaal sociaal, vriendelijk en behulpzaam. Als ik een vraag heb, dan bel ik mijn collega Dennis. Met hem heb ik anderhalf jaar samengewerkt bij de gemeente Harderwijk. Of ik bel Ralf en Rob, twee andere oudgedienden binnen Flexwise.”

Mijn welzijn staat voorop


Eduard voelt alle ruimte om vragen te stellen. “Ik heb het gevoel dat goed en prettig werken de hoogste prioriteit heeft voor Flexise. Laatst was bijvoorbeeld mijn laptop stuk. Dan staat er de volgende dag een nieuwe voor de deur. En toen ik tijdens het mountainbiken mijn nek op twee plekken brak, waren de mannen erg begaan met mijn situatie. Ik hoef hier nooit over mijn schouder te kijken om te checken of iemand me in de gaten houdt. Mijn welzijn staat in alles voorop, niet de opdrachtgever. Dat maakt dat ik wil dat ze trots op me zijn en daardoor presteer ik beter.”

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Jeroen Preuninger, vakgroepmanager Sociaal domein.

Jeroen Preuninger

Sociaal domein