“Alles draait om jouw werkgeluk”

Het duurde een paar maanden voordat Leon de Coninck de stap zette, maar na ruim 17 jaar bij dezelfde werkgever koos Leon als senior juridisch adviseur voor Flexwise. “Het zit echt in de vezels van Flexwise om het goed te willen doen voor hun mensen.”

“Het allereerste berichtje van André was meteen heel persoonlijk. Daardoor sprong zijn LinkedIn-bericht eruit. Alleen vond ik dat ik mijn werkgever nog niet kon verlaten. Het bureau had mij tijdens de financiële crisis in dienst gehouden en me ander werk aangeboden. Daardoor voelde ik een grote loyaliteit naar dit bureau. Dat begreep André heel goed en hij zei: ‘Als je zover bent, dan hoor ik graag”, vertelt Leon de Coninck. Uiteindelijk maakte hij toch de overstap naar Flexwise.

Weinig verplichtingen

Bij de gemeente waar Leon werkte, was een enthousiaste adviseur van Flexwise aan het werk. “Zij vertelde dat de arbeidsvoorwaarden prima waren en dat er bij Flexwise weinig verplichtingen zijn. Die vrijheid sprak me erg aan”, aldus Leon.

Hij ging in gesprek met directeur André en vakgroepmanager Mustafa. “Tijdens de lunch ontstond een leuk gesprek, waarin beiden verschrikkelijk geïnteresseerd waren in mij. Dat was niet gespeeld. Ook merkte ik dat het echt in hun vezels zit om het goed te willen doen voor hun mensen. Dat maakte het een heel prettig gesprek.”

“Ze willen je echt gelukkig zien”

Die persoonlijke interesse ervaart Leon 2,5 jaar later nog steeds. “Elke gelegenheid grijpen ze aan om je een cadeautje te geven: een nieuwe klus, een afgeronde opdracht, een jubileum bij Flexwise, je verjaardag of Pasen. Het zijn kleine dingen die je krijgt, maar ze denken aan alles. Daaraan merk je dat de mannen van Flexwise het echt belangrijk vinden dat hun adviseurs het naar de zin hebben. Dat gaat verder dan je alles geven om je werk goed te kunnen doen. Ze willen je echt gelukkig zien.”

Zijn collega-adviseurs ziet hij bij de pubquiz met Kerst en bij activiteiten zoals skydiven. Binnenkort neemt Leon deel aan vier online bijeenkomsten over de Omgevingswet. “Alle Flexwise adviseurs zijn ervaren en onafhankelijke mensen. Ze benaderen elkaar als ze een vraag hebben. Tot nu toe heb ik dat nog niet nodig gehad. Wel spreek ik regelmatig de Flexwise collega’s, die bij dezelfde gemeente als ik werken.”

“Als je Joost belt, neemt hij altijd op”

Ook de praktische zaken zijn goed geregeld. “Dat doet Joost, een echte topper. Met hem is het altijd lachen. Als je belt, neemt hij altijd meteen op. Of het nu gaat om een pensioenregeling, een auto, je salaris of tijdschrijven: Joost pakt de zaken het liefst dezelfde dag nog op. Hij is echt intrinsiek gemotiveerd om alles goed voor je te regelen.”

Zijn mooiste opdracht voerde Leon uit bij de gemeente Apeldoorn. “In het kleine dorpje Ugchelen, vlakbij Apeldoorn, zorgde de realisering van een appartementencomplex voor veel weerstand bij omwonenden. De dorpskern was verouderd, maar een benzinepomp in de kern van het dorp zat ontwikkeling in de weg. Na lang onderhandelen kwam de gemeente met de eigenaar overeen dat het benzinestation verplaatst zou worden. Zo ontstond de mogelijkheid om op de plek van de benzinepomp patiowoningen te bouwen. Ook kon er tegelijkertijd een appartementencomplex in het centrum van het dorp worden gerealiseerd. Daarmee zou de doorstroming op de woningmarkt in het dorp een grote impuls krijgen.”

Veel gesprekken met omwonenden en de gemeenteraad

Samen met collega’s van de gemeente Apeldoorn heeft Leon het proces er uiteindelijk doorheen gekregen. “We hebben veel gesprekken gevoerd met bezwaarmakers en met de gemeenteraad. Dat gesprek is heel belangrijk, want als gemeente ben je er ook voor de bezwaarmakers. We hebben alle argumenten zorgvuldig bekeken, maar konden aantonen dat het appartementencomplex wel degelijk een verbetering zou zijn. Toen ging de gemeenteraad akkoord. Daarbij hadden we geluk met de wethouder, die communicatief heel vaardig was.”

“Ik mountainbike nog steeds met de collega’s van toen”

Na 1,5 jaar maakte Leon de overstap naar een andere gemeente. “In Apeldoorn wilde mijn teamleider graag dat mijn contract verlengd zou worden, maar dat heb ik toen niet gedaan. Omdat je na 1,5 jaar weer eens verder moet kijken. Soms heb ik er wel spijt van, want ik had het daar erg naar mijn zin. Ik mountainbike nog steeds met de collega’s van toen met wie het vaak een vrolijke boel was. Maar bij de gemeente waar ik nu werk, heb ik het ook weer naar mijn zin. En dat vinden ze bij Flexwise heel belangrijk. Als je niet gelukkig bent op je werkplek, gaan ze op zoek naar iets anders. De belofte dat alles draait om jouw werkgeluk maken ze echt waar.”

Kunnen wij ook iets voor jou betekenen?

We komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend kennis te maken. Bel of mail Mustafa Kandouli, vakgroepmanager Ruimtelijke ordening.

Mustafa Kandouli

Ruimtelijke ordening